Polar V800

Potřebuju nový hodinkyANO, říkám tomu hodinky.
Se s tím smiř!
.

Polar V800 a M400 v celý svý kráse.

Nepotřebuju vůbec nic

Mý Polary V800 už mají za sebou 3,5 roku svýho života, což je víc, než kdejaká jiná elektronika v mým okolí. Udávaná původní výdrž 13 hodinAktuálně dají 6-8 h v plným zápřahu. je ta tam. Hrudní pás už mám třetí. Jeden mi sebrala Bětka, když jí nefungoval vlastní, ten úplně první se přetrhl. Sám. Černobílej displej už evidentně taky nestačí. Gumovej řemínek po letech nic moc. Satelity to načítá snad už jenom ty ze Saturnu. Chce to prostě změnu.

Ale potřebuju

Mapový podklady, resp. možnost nahrání si vlastního GPX a navigace po trase jsou naprosto nedocenitelná věc. Zvlášť, když jsem schopnej seběhnout z cesty na 62. km závodu. Chybí mi ale možnost vidět výškovej profil trasy. Abych viděl dopředu to peklo, který mě ještě čeká.

Další věc je výdrž. Na 24 hodin v plným zápřahu neskočím snad nikomu, nicméně když běhám stovky, bylo by fajn, kdyby se mi ty hodinky nechtěly vypnout v půlce. Zvládnout alespoň 16 hodin je pro mě prostě základ.

V některých situacích mi vadí hodinky při cvičení. Třeba při snatchi s kettlebellem. Na tohle by byl skvělej ten optickej senzor na pažiPolar OH1, kdyby se někdo ptal. 🙂 , kde absolutně ničemu nevadí, a má vlastní paměť, takže samotný hodinky ani nejsou potřeba.

Čímž je vesměs rozhodnuto, že můj další přírůstek do rodiny sporttesterů – po Polarech AXN700 a V800 – bude stroj s optikou. Se značkou to ale bude mnohem složitější. Překřikují se ve mně totiž různé hlasy.

Varianty

Ten první říká, že zůstat u Polaru je skvělej nápad. V800 jsou fakt hezký, Polar má objektivně nejlepší webovou službu, obstojnou aplikaci do telefonu, možnost propojení s Go-Pro kamerou, na jejíchž videích lze real-time promítat data z hodinek. NE, žádnou takovou kameru nemám. 😀 Dost se spekuluje, že příští rok přijde nástupce V800. Což je úplně ideální načasování. A vlastně taky asi vrchol mého poháru trpělivosti, protože pokud s Polar nepřijde s nějakým zabijákem, dost pravděpodobně skončím u konkurence. Viz níže.

Další volba jsou Fénixy. Šestky. A tady si pojďme upřímně říct, že se Garmin poslední roky dost snaží a do pětek narval všechno možný i nemožný. Osobně mě ale stejně nejvíc bere možnost udělat si vlastní aplikaci, widget a mít tak hodinky podle svýho. Trochu Kutil Tim, no. Nemůžu si pomoct. Musí ale změnit vzhled. Ty šílený obludy fakt nechci, díky.

Třetího do party představují Apple Watch. Jasně, úplně jiná kategorie. ALE! Mně to smysl dává. Na fitness funkce Apple šlape, ostatní umí zdaleka nejlíp a vzhledově taky TOP. Čím dál častěji sám sebe stejně přistihuju, že nic víc, než čas, vzdálenost, tempo a tepovku k životu nepotřebuju. Jasně, občas mapu, poslední dobou se ztrácím nějak často. 🙂

O SuuntechČti: [šu:ntech], resp. správně [ʃuːŋtɛx] se rozhodně ani nezmiňuju, ty mi nemaj co nabídnout, stejně jako Tom-Tomy a další.

Řešení

Garminy velmi pravděpodobně představí v lednu nový model, Apple watch 3rd gen. už jsou venku, takže dávám V800 a celýmu Polaru čas tak do Velikonoc, protože závodní sezónu 2018 už bych rád rozjel v novém kabátě.

Tipy, rady, dotazy do komentářů, díky. 🙂

Nějaký připomínky?

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..