Deskovky

Mám novou úchylku. Deskovky. Začalo to ve chvíli, kdy jsme se jednoho krásnýho dne rozhodli si koupit Bios:Genesis. Hru, která sice vypadá celkem nenápadně v malý krabičce, ale ve skutečnosti na to, abychom ji mohli hrát obstojně, musíme si dodělat doktorát z mikrobiologie. Z nějakýho nepochopitelnýho důvodu se nám to líbilo, a tak jsme si o měsíc později koupili další hru, kterou vymyslel Phil Ecklundčti: HeglundPax Renaissance, tentokrát rovnou i s rozšířením 🙂 .

Pak jsem ke 30. (!)Bože, už?! :-O narozeninám dostal deskovky Pandemic:Legacy a The Mind. A taky Carcassonne. ANO, tu hru kterou všichni hráli tak 20 let zpátky, ale k nám na vesnici se nikdy nedostala. No a tak se stalo, že na Vánoce jsme skončili se všema rozšířeníma, který se u nás prodávají. 😀

Mezitím jsme se stihli podívat do několika obchodů s deskovkama, kdy svorně všechny do jednoho jsou celkem creepy (nebo aspoň ti lidé v nich). Dokonce v jednom je vzadu herna, kam může kdokoli z ulice přijít a zahrát si cokoli, co tam najde. Takže tam teď chodíme cca jednou, dvakrát za měsíc na věci, který doma (ještě) nemáme.

Od těch Vánoc nám ještě přibyly deskovky Krycí jména, znalostní iKnow, Střední Čechy a Naše století za bodíky z Alberta a nejnověji k výročí Ostrov Skye se všemi dostupnými rozšířeními. Poslední třešničkou na dortu je fakt, že minulý týden jsme si (před-)objednali 2 hry na Kickstarteru – EverdellSběratelskou edici 😀
i s rozšířením Pearlbrook!
a Waste Knights: Second edition. A když ještě dodám, že minulý týden se mi podařilo vyhrát Evolution, začíná se nám nebezpečně rozšiřovat i sbírka her v angličtině.

Co vy, hrajete nějaké deskovky? Jaké jsou vaše oblíbené?

Čermák & Staněk

Čermák & Staněk

Ikonické duo Čermák & Staněk. Dlouhej a širokej. Jeden má dva metryMiloš – je fakt vysokej, i proti mně, šéfuje webový verzi Hospodářek, a za ženu má top manažerku, jež loni odešla po 25 letech z HP do Deloitte. Jo, a v roce 2010 vyhrál Křišťálovou lupu. A taky vydal Povídky z Fleku. A běhá!

A ten druhej – Luděk – působí jako dokonalý protipól, taková příjemně neřízená střela. Pamatuju si, když před X lety převzal pozici šéfredaktora časopisu Esquire, později FHM. Na všechny ty kecy, hejty na půlku zeměkoule, který jsme měsíc co měsíc hltali jako diví. Pak začal v televizi moderovat poker. A aktuální Stream je kapitola sama pro sebe. 🙂

Troníček

Dohromady ale tvoří skvělej pár, jenž prakticky týden co týden obšťastňuje přišedší do tak malýho divadla, který napoprvý nemáte vůbec šanci najít. Navíc, když už vejdete dovnitř, nabízí se jako první otázka: Máte sklep? A mohl/a bych ho vidět? Divadlo Troníček na Národce má (pro hasiče) kapacitu 52 diváků, ten sklep je legendární, strop tak akorát, abychom si s Milošem nedávali pokaždý ránu do hlavy.

Ego Night

Zaprvý to nejlepší, co jim kdy vypadlo z pusy, zadruhý spousta hostů, kteří jsou fakt skvělí. Mně osobně totálně rozsekává trio Nikola Džokič, Tigran Hovakimyan a Tomáš Reitz. A když se sejdou všichni tři v jeden večer, je o perfektní zábavu postaráno. Stejně jako se tak stalo posledně, minulý čtvrtek.

Chce se mi říct, že chyběl Luděk, jenž by si vzal na paškál zoufalce v první řaděLuděk tradičně prohlídne první řadu a vybere si jeden pár, do nichž hustí celej večer a kterej to prostě totálně vodsere.. On ho ale bravurně dokázal zastoupit Miloš. Pár v první řadě byl dost zoufalej, ale plně ho nahradily Tři sestry. Tedy ne ty od Čechova, ani od Fanánka, ale celkem sympatický holčiny, který byly ochotný hrát jeho hru. Skvělý ale byly i holky na pódiu – Kateřina Hašková i Veronika Jirků. Posledním do party byl Tomáš Čepický, který má vždy pod čepicí. 😉

Dvě a půl hodiny nefalšovaný a neskrývaný zábavy. Třešničkou na dortu byla závěrečná výzva, již se chopil jeden z diváků a předvedl další show.

Už víte, proč se Elon Musk chce vrátit na Mars?

Bůh přišel do kavárny v Karlíně…

…a je blbý, když je vám 39. Protože jeden pracuje v Karlíně, a druhýmu je 39. Už několik let. Tak se jmenuje knížka, která právě vychází na pultech všech dobrých knihkupců a k níž se chystá jedno závěrečný představení v plný parádě! Největší zážitek letošní jarní stand-up scény se blíží, buďte u toho taky!

 

Čermák & Staněk na těch internetech

Tapüři na TMOU 19

Brno volá

Je pátek, deset dopoledne. Klasický den v práci. V tu chvíli napíše Kejml, jestli náhodou nemůžu bejt o půl druhý na Hlaváku. Dnes! Že onemocněl jeden Tapür, tak jestli nechci jít s nima TMOU Největší a nejznámější šifrovačka u nás, na kterou se musí týmy kvalifikovat.. My jako Vepřová kachna do Brna nejezdíme z principu. Tohle je tudíž neopakovatelná příležitost! Mám hodinu na to, dodělat nutnou práci, překopat všechny plány na víkend, vymyslet strategii a dopravu. Volím nakonec auto, balím potřebné věci, nabírám Daisy a vydávám se vstříc D1.

Máš IQ > 150??? Tak to Ti stačit nebude …

Celý článek