Deskovky

Mám novou úchylku. Deskovky. Začalo to ve chvíli, kdy jsme se jednoho krásnýho dne rozhodli si koupit Bios:Genesis. Hru, která sice vypadá celkem nenápadně v malý krabičce, ale ve skutečnosti na to, abychom ji mohli hrát obstojně, musíme si dodělat doktorát z mikrobiologie. Z nějakýho nepochopitelnýho důvodu se nám to líbilo, a tak jsme si o měsíc později koupili další hru, kterou vymyslel Phil Ecklundčti: HeglundPax Renaissance, tentokrát rovnou i s rozšířením 🙂 .

Pak jsem ke 30. (!)Bože, už?! :-O narozeninám dostal deskovky Pandemic:Legacy a The Mind. A taky Carcassonne. ANO, tu hru kterou všichni hráli tak 20 let zpátky, ale k nám na vesnici se nikdy nedostala. No a tak se stalo, že na Vánoce jsme skončili se všema rozšířeníma, který se u nás prodávají. 😀

Mezitím jsme se stihli podívat do několika obchodů s deskovkama, kdy svorně všechny do jednoho jsou celkem creepy (nebo aspoň ti lidé v nich). Dokonce v jednom je vzadu herna, kam může kdokoli z ulice přijít a zahrát si cokoli, co tam najde. Takže tam teď chodíme cca jednou, dvakrát za měsíc na věci, který doma (ještě) nemáme.

Od těch Vánoc nám ještě přibyly deskovky Krycí jména, znalostní iKnow, Střední Čechy a Naše století za bodíky z Alberta a nejnověji k výročí Ostrov Skye se všemi dostupnými rozšířeními. Poslední třešničkou na dortu je fakt, že minulý týden jsme si (před-)objednali 2 hry na Kickstarteru – EverdellSběratelskou edici 😀
i s rozšířením Pearlbrook!
a Waste Knights: Second edition. A když ještě dodám, že minulý týden se mi podařilo vyhrát Evolution, začíná se nám nebezpečně rozšiřovat i sbírka her v angličtině.

Co vy, hrajete nějaké deskovky? Jaké jsou vaše oblíbené?

Nějaký připomínky?

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..