Pečecká desítka

Pečecká desítka

Druhou březnovou sobotu se konal již 39. Memoriál Jardy Kvačka – Pečecká desítka. Tento tradiční běh se koná v malém městě Pečky na Kolínsku a každoročně láká na tisícovku závodníků z širokého okolí. Ani letošní ročník nebyl výjimkou – sešla se zde kvalitní běžecká konkurence – za všechny jmenujme v ženské kategorii startující Evu Vrabcovou Nývltovou a Petru Kamínkovou.

Rozběhneme to a uvidíme

Oproti předcházejícímu týdnu bylo počasí běžecky ideální, teplota kolem 10 stupňů, skoro jasno a téměř žádný vítr. To se pak atakují osobní rekordy samy. Můj aktuální byl naprosto nečekaně z minulého týdne, kdy se mi podařiloMně dosud záhadným způsobem! zaběhnout čas 38:47. Do Peček jsem tak jel s cílem tento čas obhájit, případně o nějakou tu sekundu vylepšit.

Startérství se ujala v pravé poledne sama Jarmila Kratochvílová, mistryně světa na 400 a 800 m. S výstřelem všichni vypálili jak zběsilí, až mi hodinky ukazovaly první kilometr za 3:45. A druhý úplně stejně. Naštěstí další kilometr už byl o pár sekund pomalejší, taky mírně foukalo proti. Do obrátky se běželo ještě hodně pohromadě, poté se startovní pole začalo drolit, zejména v kopci těsně za metou 6. km. Poslední 3 kilometry už byly jenom o tom, udržet nastavené tempo a nevytuhnout. Mezičasy vypadaly podobně jako před týdnem.

Osobák, jenž vydrží týden

V průběhu posledních dvou kilometrů jsem pomalinku zrychloval až do samotného závěru a do poslední zatáčky před cílem vyrážel osamocen. Když jsem protínal pásku, na časomíře svítilo 38:41. Reálný čas ještě o další 2 sekundy lepší. Neuvěřitelný! Minulý týden je zapomenut, můj aktuální osobní rekord na 10 km činí 38:39. 123. místo pak značí silnou konkurenci.

Tak zase za rok!

Podoběhová atmosféra je taktéž skvělá. Nejenom, že dostanete tradiční ionťák nebo čaj, ale mají tu asi milion (dobře 10 🙂 ) různých druhů perníků! A všechny jsou skvělé! A neméně lahodný je i postřižínský zlatavý mok! Také je tu několik stánků, ať už tradičních, pouťových, tak např. i stánek Mizuno, kde jste si mj. mohli vybrané modely bot zapůjčit na závod.

Zvu všechny milovníky sladkého a dobrých časů příští rok do Peček!

V sobotu se prostě běželo skvěle. A jaké vás čekají další letošní výzvy?

Nějaký připomínky?

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..